Az ebook könyvek szerepe a modern világban

ebook könyvek

Sokan azon a véleményen vannak, hogy a mai fiatalság nem szokott olvasni, amit a leginkább a ma népszerű ifjúsági könyvek írói, illetve a kiadói tudnának a legjobban megcáfolni. Még a hagyományos, papírra nyomtatott és könyv formába kötött verziókat is sokan veszik, de ha az ebook könyvek eladási rátáját nézzük, akkor világosan látszik, hogy napjainkban sem olvasnak kevesebbet a 10-20 év körüliek, mint ezelőtt.

Csak éppen nem úgy teszik, mint a néhány generációval ezelőtti fiatalok és a legtöbbször nem is azokat az alkotásokat veszik a kezükbe, amiket a nagyszüleik ismernének. Azonban ezzel nincs is baj, a lényeg, hogy legalább néha keressenek egy-egy sztorit, amibe bele tudnak merülni, el tudnak kicsit szakadni a szürke és új ingerek nélküli világból.

Ha ez az ebook könyvek révén valósul meg, akkor azokkal. Ez a modern világ hozománya és el kell fogadni. Még most is van, aki azt mondja, hogy nem tudna úgy izgulni a kedvenc hőseiért, hogy közben nem érzi a frissen nyomtatott könyv illatát, de a legtöbben az ebook könyvek mellett szavaznak.

Még a középkorú és idősebb generációból is sokan döntenek az elektromos formátum mellett, mert gyorsabban és könnyebben elérhetőek, mint a könyvesboltokban vagy könyvtárban megtalálható példányok.

Márpedig ma az időhiány nagy úr, így nem azon kell problémázni, hogy az ebook könyvek felváltják a nyomtatott verziókat, hanem örülni kellene, hogy az emberek, fiatalok vagy éppen idősek, egyáltalán időt szánnak az izgalmas történetek megismerésére. Az, hogy miként olvasnak, miből vagy minek a segítségével, nem változtat azon, hogy az adott sorok milyen hatással vannak az emberekre.

Az ebook könyvek ugyanúgy alkalmasak a szókincs és a lexikális tudás bővítésére, adott esetben az érzékenység és az empátia fejlesztésére, a világszemlélet megváltoztatására, mint bármelyik más formátuma a különböző szépirodalmi, tudományos vagy szórakoztató műveknek. Tehát az ebook könyvek csak közelebb hozták az olvasást a mai kor emberéhez, de az élményt magát és a mögötte megbújó értéket egyáltalán nem befolyásolja.