Az MDF ajtó modellek igen erősek

MDF ajtó

A hagyományos, fából készült nyílászárók létjogosultsága mindmáig fennáll, viszont az innovatív technológiával készült darabok is méltán egyre népszerűbbek. Az MDF ajtó elnevezése az angol Medium Density Fibreboard kifejezés rövidítésből jött létre, a jelentése közepes sűrűségű farost. Az ebből az alapanyagból és a ragasztóból agglomerált lap préseléssel készül, nagy nyomás alatt.

Minden MDF ajtó ennek köszönhetően igen strapabíró és időtálló, korszakalkotó lépést jelentett a megjelenése a bútoriparban. A felülete kezdetben festett volt, később fóliázott lett. Az alapanyag a fa összes lehetséges hibáját kizárja, mint amilyen az erezet, a nedvesedés.

A formázása is igen egyszerű, mivel pontosan vágható. Az ilyen anyagból készült darabok jó feszültségállóak, nagy szilárdságúak, a nedvességtartalmuk optimális. Az ilyen ajtók nem tömörek. Kívül helyezkedik el két 6-6 mm vastagságú lap, belül pedig egy 30 mm vastagságú MDF váz, ami remek hő- és hangszigetelő hatással bír. Minden MDF ajtó, az ellenállósága ellenére, könnyű súllyal rendelkezik.