Digitális és érintés nélküli lázmérő rendelése

lázmérő

A hőemelkedés mindig valamilyen betegség előjele. Bármilyen gyulladásos vagy vírusos elváltozásnál a szervezet lázat termel, hogy ellenálljon a fertőzésnek. Ha úgy vesszük észre magunkon vagy a gyerekünkön, hogy bágyadt, gyenge, esetleg ingerült, nyugtalan, akkor érdemes megmérni a lázát. A hőemelkedés mérésére speciális lázmérő kapható. A régi változatok higanyosok voltak, ma viszont már a digitális lázmérő a kedvelt.

A hónalj alá szorítva, néhány másodperc vagy perc alatt képes kimutatni hogy van-e láz. A lázmérő rendszerint csipogással jelzi, hogy az eredmény a kijelzőn végleges. Babák esetén nagyon nehéz rávenni őket, hogy a karjukat a testükhöz szorítva megtartsák a higanyos vagy digitális eszközt, ezért a gyártók már kifejlesztettek homlokra helyezhető vagy érintés nélküli darabokat is.

A lázmérő modellek között fülbe helyezhető digitális eszközök is kaphatóak már. Ezek után pedig az Ön feladata eldönteni, hogy melyiket rendeli meg. A tartóssága a célnak megfelelő használat esetén nagyon hosszú. Függetlenül attól, hogy milyen típust választ, a gyerekektől elzárva tartandó! A legyengült időseknek is fontos lehet olyan lázmérő beszerzése, aminek segítségével megtekinthető mindennap a testhőmérséklet és nem kell például megmozgatni az ágyban.

Az olcsóbb változatokból érdemes többet rendelni, hogy abban az esetben, ha az egyik lemerül, a másikkal azonnal lehessen lázat mérni. Ha a lázmérő használatával kapcsolatban kérdése akad, elolvashatja a termékleírást, de az eszköz mellé csatolt használati útmutató is rengeteg hasznos információval látja el Önt. Tájékozódjon, de segítséget is kérhet és utána döntsön, hogy melyik kerüljön a kosárba!