Eredményesen kezelhető a zsíros korpa

zsíros korpa

A fejbőrt sajnos számos kórokozó képes úgy megbetegíteni, hogy az érezhető és látható tünetekkel járjon. A zsíros korpa árulkodó jele a viszkető fejbőr, amit ha megvakar, akkor a körmei alatt sárgás, ragacsos lerakódást figyelhet meg. Abban az esetben, ha a bőr felülfertőződött, az erőteljes viszketés mellett, kipirosodás is tapasztalható. Általában azoknál fordul elő, akik zsírosabb bőrtípussal rendelkeznek vagy vizes környezetben dolgoznak, például uszodában, strandon, gyógyfürdőben.

A zsíros korpa úgy alakul ki, hogy a hajszálak tüszőiben megtelepednek a baktériumok és elszaporodnak. Először a faggyúmirigy kivezető nyílásán keletkeznek és a mirigy által megtermelt faggyút lebontják. A beteg mindig kellemetlen szagúnak érzi a fejbőrt még hajmosás után is. Sajnos a tüszők az idő előrehaladásával eltömődnek és nem lesznek képesek felvenni a szükséges tápanyagokat, aminek következtében a szálak hullani kezdenek. A zsíros korpa kezelésére szerencsére kifejlesztettek recept nélkül kapható készítményeket.

A hajhullás elleni sampon rendszeresen használható

A kellemetlen jelenség megelőzésére és kezelésére beszerezhető készítmények erősítik a szálakat és serkentik azok növekedését. A hajhullás elleni sampon olyan összetevőket tartalmaz, amelyek táplálják a hagymákat, mint például a vitaminok, az ásványi anyagok, az aminosavak, a növényi fehérjék, valamint a gyógynövények kivonatai. A legtöbb termékben megtalálható a tokoferol, ami az E-vitamin kémiai úton kivitelezett változata. A panthenol is nagyon hasznos alkotóelem, mivel a B5-vitamin egyik formája.

Ahhoz, hogy a hajhullás elleni sampon valóban eredményes legyen, rendkívül fontos, hogy a hatóanyagok tökéletesen felszívódjanak. A csalánból, a nyírfalevélből, a kamillából, a mezei zsurlóból és a bojtorjánból kinyert kivonatok nagyon eredményesek, hiszen serkentik a növekedést és dúsítják a frizurát. Sokan úgy próbálnak kevesebb szálat veszíteni, hogy ritkán mosnak hajat. Ez nem jó megoldás, mivel más jellegű problémák alakulhatnak ki. A jó hajhullás elleni sampon mindennapi használat esetén sem szárítja ki a szálakat.