Érlelt szilvás Panyolai elixír

Magyarországon számos olyan alkoholokat gyártó cég van, amelyik nagy múlttal rendelkezik. Idetartozik a Panyolai pálinkafőzde is. A Panyolai elixír méltán híres a remek íz-világ és a különleges aromák miatt. Főleg az erősebbik nem képviselői ismerhetik a különféle ágyas és hagyományos pálinkákat.

A lepárlásból kinyert szesz gyakran igen erős, azonban a hazai szokás szerint, ebéd előtt, étvágygerjesztőnek tökéletes. Nagyanyáink úgy tartották, hogy kitűnően fertőtleníti a gyomrot és a szájban lévő sebeket. Ezen kívül elmondható, hogy a megfázást is képes megelőzni. Ehhez azonban csak elég egy kis korty naponta.

Az érlelt Szatmári szilvából készült Panyolai elixír 45%-os alkoholtartalommal rendelkezik. A speciális ital tökéletes választás ünnepi alkalmakhoz, de akár még házi bulikba is jó megoldás. Hazánkban a legtöbb férfi pálinkát fogyaszt, hiszen úgy tartják, hogy nem lesznek tőle kótyagosak és a gyomruk sem fordul fel. Ez elsősorban a minőségi és egészséges gyümölcsökből készült változatokra igaz.