Honnan szerezhető be prémium méhpempő?

méhpempő

Élete során a méhraj, a mézen kívül még más egyedi terméket is létrehoz. Ezek egyike az egészséges összetevőkben gazdag méhpempő. A különféle növények virágzási időszakában a méhek pollent és nektárt gyűjtenek. A virágporból, közvetlenül a gyűjtés után, a rovarok pergát készítenek, nektár és nyál keverékét adva hozzá. A jövőben ebből méhsejteket építenek a méz tárolására. Az egész kaptár télen és az utószezonban mézzel táplálkozik, amikor a növények nem virágoznak és nincs honnan friss táplálékhoz jutniuk. A hagyományos méhészet legritkább és legtökéletesebb étele a méhpempő. Korábban ez olyan drága volt, hogy csak a nagyon gazdag emberek engedhették meg maguknak, ezért a királyok elixírjének is nevezték. Az összetételében hasonlít az emlősök tejéhez, de koncentráltabb a formája.

A méhpempő kizárólag a méhkirálynő táplálására szolgál, aki egész életében ezt fogyasztja. Ez összefügg a páratlan termékenységével és a hosszú élettartamával. A méhlárvák és a dolgozó méhek csak az első pár napban élvezhetik a méhpempő tulajdonságait. További 4 napig méz és perga keverékével etetik ezeket. 6 nap elteltével a lárvák fiatal méhekké válnak. Eleinte továbbra is pergával táplálkoznak majd és speciális mirigyek segítségével kevés méhpempő termelésére képesek. Érdemes megjegyezni, hogy minden dolgozó méh nőstény. Kevés hím van és azok csak a királynő megtermékenyítéséhez szükségesek. Méhpempő mégis csak nagyon kevés mennyiség termelődik.

A https://www.mehpempo.eu/ honlapon az érdeklődők sok mindenről olvashatnak

Manapság a méhészeti termékek piacán magán- és kereskedelmi célú méh elixír előállítás folyik. A magángazdaságok méhpempőt vonnak ki a kaptárokból és mézzel keverve vagy fagyasztva értékesítik azt. Ha egy ilyen gazdaság viszonylag közel van Önhöz, a legjobb, ha onnan vásárol. Viszont, ha még nem talált a tartózkodási helyéhez közeli méhészetet, vagy nincs lehetősége közvetlenül ilyen gyártótól vásárolni, akkor a https://www.mehpempo.eu/ oldalról beszerezheti ezt az egyedülálló anyagot.

A termékek minimális feldolgozáson esnek át annak érdekébe, hogy növeljük az eltarthatósági idejüket és lehetővé tegyük a nagyobb távolságra való szállítást. A https://www.mehpempo.eu/ honlapról beszerzett elixírt tárolhatja mézben elkeverve vagy tiszta formában, maximum -18 °C hőmérsékleten. Fagyasztva a méhpempő akár 2 évig is megőrizheti a jótékony tulajdonságait. Ha további kérdései vannak ezzel a különleges méhészeti termékkel kapcsolatban, lépjen kapcsolatba velünk a https://www.mehpempo.eu/ weboldalon megadott elérhetőségeken!