Lehetséges egy finomság ízét fényképen megörökíteni? Igen, az ételfotózás pontosan ezt teszi és arra késztet, hogy azonnal leüljünk az asztalhoz. Hogyan történik ez? Az összetevők és adalékanyagok tükrözik az étel hangulatát, karakterét és elmesélnek egy történetet. Gondtalan piknik egy forró napon? Lusta vasárnapi reggeli, esetleg a karácsonyi péksütemények elkészítése?
Mindez és még sok minden más megjeleníthető egy fotón, így a termék vagy élelmiszer hatással van a közönség képzeletére. Mindez pedig késztetést ad a vásárlásra. Nézze meg, mit tud Önnek nyújtani az ételfotózás! A gyönyörű kulináris képek bizonyítottan az értékesítés ösztönzésének eszközei. Az étvágygerjesztő képek közelebb hozzák a termékét, annak megjelenését, ízét és illatát, valamint a finom receptekben való felhasználási módjait a vásárlóhoz. Az ételkülönlegességeire szabott fotóktól a vásárlóknak összefut a nyál a szájukban. Ugyanakkor, az ételfotózást nemcsak a HoReCa iparág képviselői veszik igénybe, hanem az élelmiszer előállítók, a vendéglátóipari cégek tulajdonosai, a táplálkozási szakemberek, sőt, akár a szakácsok és bloggerek is, akiknek művészi fotókra van szükségük a könyveikhez vagy az internetes promócióhoz.
Kíváncsi, hogy mennyibe kerül az ételfotózás? Ez több tényezőtől függ, ezért minden megbízás árazása egyedileg történik. Itt figyelembe kell venni a fotók számát, az ételfotózás célját, illetve az étel összetettségét. Saját étterme van? Azt tervezi, hogy kiad egy kulináris könyvet? Ha igen, akkor tudja milyen fontos, hogy lefényképezze az ételeket, így vonzva a vásárlókat és vásárlásra ösztönözve őket. A lehető legjobb eredmény elérése és az időspórolás érdekében, az ételfotózást érdemes szakemberre bízni.