Mikor kell probiotikum gyerekeknek?

probiotikum gyerekeknek

Léteznek olyan hasznos mikroorganizmusok, más néven probiotikumok, amelyek segítenek a belek természetes flórájának helyreállításában, ezért szokták ajánlani antibiotikumok mellé. De vajon szükséges-e a probiotikum gyerekeknek is? A válasz egyértelműen igenlő, hiszen nekik a gyermekorvosok leginkább antibiotikum-terápiát írnak elő bakteriális fertőzésekre.

Azt tudjuk, hogy a bél baktériumflórája sérül, amikor antibiotikumot szedünk. Sajnos, az őszi és téli időszakokban a kicsik gyakran megfáznak, amikor erős gyógyszerkészítményeket szükséges alkalmazniuk a tünetek enyhítése és megszüntetése érdekében. Ezekben az esetekben nélkülözhetetlen a probiotikum gyerekeknek, hiszen az orvosságok megterhelik a gyomrukat.

Senki nem szeretné, ha a megfázás elleni gyógyszeres kezelés másik egészségügyi problémát hozna a kicsi életébe. Szerencsére, igazán magas minőségű termékek kaphatóak a gyógyszertárakban, illetve az internetes szaküzletekben. Például a biosziget.hu portált ajánlott felkeresni, amelyiknek termékpalettáján megtalálható a Flora Probiotikum gyerekeknek, 60 darabos kapszula kiszerelésben.

A készítmény 7 hasznos baktériumtörzset tartalmaz, így kiválóan támogatja a vékony- és a vastagbél egészségét, de fenntartja a megfelelő emésztést is. Van még egy pompás tulajdonsága, támogatja az immunrendszert is.

Ha a gyermekének szüksége van probiotikum szedésére, akkor célszerű ezt a színvonalas terméket beszereznie neki. Az ismertetett probiotikum gyerekeknek egyszerűen és kimondottan hamar megrendelhető a webshopból, amit követően a házhozszállítás szintén rövid idő alatt lezajlik.