Milyen az ideális kanapé?

kanapé

A lakás berendezésénél kisebb és nagyobb dolgokra is figyelmet kell fordítanunk. Amikor a nappalihoz érünk, gyakran felmerül a kérdés, hogy milyen lenne az ideális kanapé? Néhány évvel ezelőtt tipikusnak számítottak azok a modellek, amelyek egy, kettő és három személyre lettek kialakítva.

Több színben is lehetett választani közülük és rengeteg mintás darab létezett. Azonban az évek múlásával megváltoztak a lakberendezők igényei, hiszen nemcsak a színek, hanem a formák is új irányba mozdultak el. Anno talán szerettük a meleg árnyalatokat, a hatalmas bútorokat és a családi albumból előszedett összes képet, amelyek kellemes melegséggel jártak át minket.

Ám a kevés néha több. A mai kanapék letisztultabb dizájnt kaptak, általában egy vagy két színből állnak, pontos összhangot teremtve a térben. Gondoljunk csak egy hatalmas szürke falra, előtte minimalista fehér tévészekrényre és a szoba közepén álló fehér asztalra! Milyen kanapét képzel el?

Lilát? Mintást? Erős sarkakkal bíró, szürke, fehér vagy fekete színkombinációkból állót? A letisztult formák minden lakásba beleillenek, nem kell feltétlenül újra festeni a nappalit, mert kezdhetjük az egyszerűsítéssel is. Először talán kevesebb képet teszünk ki, utána eladjuk a felesleges dísztárgyakat.

A nagyobb méretű kanapék kitöltik a régi tárgyak által hagyott űrt, ráadásul játszhatunk a díszpárnák színeivel és mintájával. A lényeg, hogy a kanapé kiválasztásánál figyeljünk oda az összhangra és mindig minőségi darabot válasszunk! A végleges vásárlás előtt mérjük le még egyszer a rendelkezésünkre álló helyet és soha ne ijedjünk meg az egyedi daraboktól!