Ne maradjon el az ecsetek tisztítása!

ecsetek tisztítása

Ha saját kezűleg festjük ki az otthonunkat, a munkálatok után nem feltétlenül válunk meg a vásárolt eszközöktől. Az ecsetek, vödrök, hengerek máskor is hasznunkra válhatnak. Tehát, a művelet befejeztével fontos lépés az ecsetek tisztítása. Ha egyszerű diszperziós festékkel dolgoztunk, egy vödörre és tiszta vízre lesz szükségünk. Ha hengerrel dolgoztunk, ha ecsettel, a lehető legkevesebb anyag maradjon az eszközökön.

A színezék eltávolításához használhatunk spatulát is. Ha ez megtörtént, áztassuk pár órára vízbe, majd alaposan öblítsük át. Ha oldószerrel eltávolítható festéket használtunk, az ecsetek tisztítása csak abban különbözik, hogy víz helyett az oldószerbe áztatjuk a kellékeket.

Az oldószert többször is felhasználhatjuk. Miután eltávolítottuk belőle a szerszámokat, hagyjuk leülepedni a szemcséket. A szennyeződésektől mentes részt egyszerűen öntsük le róla egy üvegbe és tegyük el későbbi felhasználásra. Az festéshez szükséges eszközök szakszerű tisztításával és tárolásával pénzt spórolhatunk.