A riasztórendszer ellátja a feladatát

Mivel hazánkban viszonylag magas a betörések száma, ezért sokan tartanak attól, hogy egyszer ők is áldozatául esnek az elkövetőknek. Az Alarm Direct csapata azt tanácsolja, hogy minél hamarabb sort kell keríteni a riasztórendszer felszereltetésére. Így jelentősen mérséklődik a bűncselekmény előfordulásának kockázata.

A bűnözők értelemszerűen nem szívesen választják azokat a helyeket, ahol nagy a lebukás veszélye. Például, egy jó minőségű kamerával könnyen rögzíthető, hogy pontosan mi történt az ingatlanban vagy annak az udvarán. A sötét sem védi meg a tolvajokat, hiszen az éjjellátó funkciónak köszönhetően így is minden részlet visszakereshető. Előnyös, ha a riasztórendszer nyitás- és mozgásérzékelővel is ki van egészítve. A távfelügyeleti rendszer hatására esélyük sem lesz a betörőknek.

A 24 órás szolgáltatás mindenkinek biztonságérzetet nyújt. Az értesítésről sem szabad lemondani, hiszen így a tulajdonos azonnal a helyszínre indulhat vészhelyzet esetén. Ne feledjük, hogy a járókelők általában nem foglalkoznak vele, ha valahol jelzést ad le a riasztórendszer, mert azt gondolják, hogy ez nem az ő dolguk. Természetesen, nem csupán az ingatlan védelmére kell gondolni, mert akár egy autónak is lába kelhet. Ezért jelent jó döntést a GPS nyomkövetés kipróbálása.

Rengetegféle, hasznos szolgáltatás áll a megrendelők rendelkezésére. Például, az indítás letiltása előnyösnek bizonyulhat a lopást követően. A diszpécserközpontból azonnal megtörténik a hatóságok értesítése. Lehetőség nyílik a gyári riasztórendszer jelzéseinek továbbítására. Ezenkívül, még rengeteg másféle lehetőség közül lehet választani.