Sikeres Adwords kampány szakértőkkel

Keresőoptimalizálással hosszútávon nagyon jó eredményeket lehet elérni egy weboldal népszerűsítése kapcsán, azonban érdemes mellette olyan eszközöket is bevetni, amelyek már hamarabb is képesek bevonzani érdeklődőket, klienseket. Egyik ilyen az Adwords kampány, amit általában már folyamatban lévő keresőoptimalizálás mellett ajánlanak.

Az Adword kampány olyan kattintás alapú hirdetéseket tartalmaz, amelyek a Google találati listájának elején és végén jelennek meg. Ezek mellett ott van egy-egy kis Hirdetés felirat, amiből látszik, hogy nem a természetes lista részét képezik, ugyanakkor hasonlóan a többi találathoz, a kulcsszavaknak megfelelően jelennek meg.

A kattintás alapú azt jelenti, hogy csak akkor kell fizetni ezekért, ha valaki rájuk kattint, tehát alapvetően gazdaságos megoldásról van szó. Továbbá, az Adword kampány részét képezhetik olyan online reklámok is, amelyek bizonyos blogok és portálok bérbe adott felületein jelennek meg, a felhasználók előzetes keresései alapján.

Ez látszólag egyszerűnek tűnik, azonban ahhoz, hogy az Adwords kampány valóban lényegi változást hozzon, pontosan tudni kell, hogy melyik oldalakra, milyen kulcsszavakkal és tartalommal érdemes kampányt indítani. Ebben egy erre specializálódott csapat tud segíteni, akárcsak a versenytárs elemzés kapcsán, amit a keresőoptimalizálás előtt érdemes elvégezni.

A versenytárs elemzés azért lehet hasznos, mert ha előrébb vannak a találati listákban, akkor egészen biztosan valamiben jobbak, mint az adott weboldal. Ha sikerül kideríteni, hogy miben, akkor könnyebb lesz kijavítani a hibákat. A Google algoritmusa több száz szempont szerint elemzi a weblapokat, tehát nem egyszerű a kedvére tenni és nem is lehet tudni, hogy pontosan mik ezek.

Azonban a első helyezéseket elérő konkurens cégek nyilván eleget tesznek ezeknek, illetve jobban megfelelnek, mint azok, akik hátrébb szerepelnek. Tehát a versenytárs elemzés mindenképpen hasznos lehet, hogy kiderüljön, min kellene változtatni. A keresőoptimalizálással foglalkozó cégeknél erre is szoftver használnak, így érdemes a segítségüket kérni.