Vízmegkötő tulajdonságbal bír a hialuronsav

hialuronsav

Sokaknak, akik ízületi problémákra, a korral járó bőr petyhüdtségre panaszkodnak egyszerű megoldás kínálkozik. Kézenfekvő segítség a különféle módon szervezetbe juttatott hialuronsav, a nagy vízmegkötő tulajdonsága miatt. Az emberi testben a szem üvegtestében, az ízületekben, izmokban, a sejtközi állományban és a bőrben van jelen.

Kezdetben állatok feldolgozásával jutottak hozzá, de ma egyre inkább növényi eredetű. Az újabb kutatások éppen erre a növényi fermentációs eljárással készült hialuronsavra esküsznek, a kisebb molekulatömege és hatékonyabb felszívódása miatt. Nagy népszerűségnek örvend a különféle szépészeti eljárásokban is, hiszen a bőr a kor előrehaladásával épp a vízmegkötő képességét veszíti el, ami ráncosodáshoz vezet.

A leghatékonyabb belsőleg is használni, kapszula vagy tabletta formájában bevinni, de számos arc- és testkrémben is megtalálható. A kozmetikai és plasztikai eljárásokban is népszerű a hialuronsav, bőrfelszín alá fecskendezve. Itt kitölti az adott, bőr alatti területet, így teltebb lesz a kívánt terület.

Ez az eredmény egy bizonyos ideig megmarad, de utána az ide juttatott hialuronsav lassan felszívódik. Ez a hatás is meghosszabbítható táplálékkiegészítők szedésével. A szépészeti eljárások mellett, ízületi síkositást is végeznek ezzel az anyaggal, amikor hiányzik vagy minimálisra csökken az ízületi folyadék és a porcok kopni kezdenek.

Erre egy speciális eljárást fejlesztettek ki, amikor például a térdbe vagy a bokába hialuronsav injekciót fecskendeznek. Ennek hatásfoka nem örökös, mintegy fél év, de megfelelő táplálkozással, mozgással, illetve táplálékkiegészítők szedésével ez az idő kitolható