Víztaszító és fagytalanító a szilikonolaj

szilikonolaj
Számos olyan helyzet adódhat, amikor szükségessé válik bizonyos felületek felújítása, azoknak a megóvása, mondjuk a túl sok nedvességgel és faggyal szemben. Milyen anyag mellett lehet ekkor dönteni? Mivel a szilikonolaj kiváló víztaszító tulajdonsággal bír, ezért nyugodtan választható például fémhez, fához, műkőhöz, kőhöz, kaucsukhoz és műanyaghoz egyaránt.
A lényege, hogy olyan vízlepergető réteget képez, ami sok jó tulajdonságot biztosít a mozgó alkatrészek kenése szempontjából. Mivel ennek a fagytalanító hatása is igen jó, ezért a sofőrök, autótulajdonosok körében is igen kedvelt eszköz. Az ablaktörlő gumira kenve a szilikonolaj sok jót tehet.

A hideg reggeleken ez jelentősen csökkenti a lehetőségét annak, hogy az ablaktörlő ráfagyjon a szélvédőre. Ami még fontos adottsága, hogy igen széles hőfok-tartományban használható. Arról már ugye szó esett, hogy a szilikonolaj taszítani tudja a nedvességet, ami azt jelenti, hogy meggátolja a korrózió képződését. Nem csoda, hogy kondigépek karbantartásakor is fontos szerep jut ennek.