Webáruház készítés az online kereskedéseknek

Nagyszerű lehetőség az, hogy a kész honlapot a tulajdonos maga szerkesztheti. Az informatikában kevésbé jártas emberek is elsajátíthatják a WordPress weboldal szerkesztését, ha kicsit elmélyülnek ebben a tartalomkezelő rendszerben. A WordPress egy dinamikusan fejlődő, nyílt forráskódú szoftver, melynek kezelését könnyű megtanulni.

A WordPress weboldal készítése nem okoz gondot a legtöbb embernek, ám akinek kevés egy képekkel illusztrált leírás, a Youtube-on már számtalan olyan video áll rendelkezésre, melynek segítségével bárki könnyedén szerkesztheti saját weboldalát. Az eredetileg blogmotorként induló tartalomkezelő rendszert nap mint nap több millióan tesztelik és fejlesztik.

A WordPress weboldal fejlesztő rendszer kezelése nem bonyolultabb, mint, mondjuk, a word dokumentumé. Nem mellékes az sem, hogy a WordPress alapra épített weboldal jóval gyorsabban és olcsóbban elkészíthető, mint az egyedi programozású. Első lépésként mindig be kell írni a felhasználónevet és a jelszót, majd a bejelentkezés gombra kell kattintani. Ezután szerkeszthetjük a címet, szöveget stb., a „Média beillesztése” gombbal pedig képeket tudunk feltölteni a weblapra.

Az egyedi külalak és a professzionális értékesítési funkciók miatt kifejezetten ajánlott az online vállalkozásokra. A gazdasági válság következtében a kiskereskedelmi forgalom évek óta nem mutat fejlődést, a webáruházak forgalma azonban egyre növekszik. Az okok közt megemlíthetjük az elektronikus fizető eszközök széles körű elterjedését, valamint az okos telefonok, tabletek berobbanását a telekommunikációs piacra.

A webáruház készítés ezért olyan szolgáltatás, melyet egyre gyakrabban igénybe vesznek a kizárólag internetes kereskedelemmel foglalkozó cégek és azok is, melyek hagyományos üzlettel is rendelkeznek, de az online piacra is szeretnének betörni. A szakember a saját webáruház készítés mellett teszi le a voksát, mivel a webáruház bérlés néhány hátránnyal járhat. Az egyik az, hogy nagyon sok termék feltöltése esetén megdrágulhat a bérleti díj, a másik pedig, hogy ezeket a webshopokat nem lehet átköltöztetni, és a domain nevet sem lehet átirányítani.

Amennyiben valaki olyan internetes boltot szeretne készíttetni, melynek van látogatottsága, bízza a webáruház készítést profira, mert ezen a téren nem érdemes spórolni. Hogy egy hasonlattal éljünk, a pár tízezer forintos online shop olyan, mintha a város legrosszabb, legeldugottabb helyén bérelnénk ki egy üzlethelyiséget. A webáruház legfontosabb tulajdonságai az egyedi design és elrendezés, az átláthatóság és a jó keresés funkció.