A hajbeültetés egy rendkívül hatékony megoldás

hajbeültetés

Általánosságban elmondható, hogy a férfiak jóval kevésbé érzékenyek a külsejüket érintő változásokra, mint a hölgyek, ám ez alól egy kivétel biztosan akad, mégpedig a kopaszodás. Szerencsére az innovációknak és a modern technikának köszönhetően ma már a hajbeültetés varázslatos eredményekre képes. Ugyanakkor ahhoz, hogy végül maximálisan elégedettek lehessünk az végkifejlettel, nem árt, ha pontosan tisztában vagyunk a folyamat részleteivel is.

Az urak esetében a hajkorona ritkulását a leggyakrabban hormonális, genetikai eredetű okok váltják ki. Ez ellen sajnos nem lehet tenni, az arra érzékeny szálak idővel biztosan kihullanak. Szerencsére a tarkón és oldalt található hagymák immunisak erre a problémára, így a hajbeültetés során biztonsággal használhatók. A folyamat első lépése egy mindenre kiterjedő konzultáció.

Ennek során megtörténik az állapot-, illetve igényfelmérés, hiszen az eredményeket nagyban befolyásolja a ritkulás kiterjedése és a páciens elvárásai is. Ezt követi maga az eljárás, aminek az első lépése a hajvonal berajzolása, illetve a meglévő szálak méretre igazítása. A beavatkozás helyi érzéstelenítéssel zajlik, így teljesen fájdalommentes. A hajbeültetés az első szakaszában egy vékony tű segítségével kinyerik a megfelelő hajszálakat, amik ezután egy speciális oldatba kerülnek. Függően a szükséges mennyiségtől, ez a folyamat jó pár órán keresztül is tarthat, hiszen nagy precizitást és odafigyelést igényel. Amikor már a kellő számú graft a rendelkezésre áll, akkor kezdődhet a beültetés szakasza.

A beavatkozás tehát két lépcsőben történik, összességében pedig egy, vagy két napot vehet igénybe. A hosszú távú eredményességhez ugyanakkor pontosan be kell tartanunk a műtétet követő időszakra kapott intelmeket is. A hajbeültetés sikerességéhez ugyanis elengedhetetlen, hogy kellőképp óvjuk az érintett területet. Emiatt különösképp oda kell figyelnünk arra, milyen pozícióban alszunk, illetve hogy elkerüljük a káros külső behatásokat. Emiatt pár napig célszerű otthon tartózkodnunk a beavatkozás után.