A horgász kellékek gyorsan fogynak

Lehet több olyan alkalom, amikor nincsen lehetőségünk, hogy kedvenc időtöltésünknek hódoljunk, mert nagyon fúj a szél, vagy szakad az eső. Igaz, hogy a legtöbb horgászt ez nem mindig állítja meg, de nem érdemes szenvedni a parton, inkább meg kell várni, amíg kisüt a nap. Addig viszont lehet a horgász kellékek között rendet rakni és leltározni.

Nem árt időnként felmérni, hogy melyek azok az eszközök, amikből jó volna még idejében beszerezni párat és nem megvárni, hogy teljesen elfogyjanak. A horgok és sok esetben a dugók is eléggé fogyó eszközök tudnak lenni, pláne ha olyan helyeken horgászunk, ahol könnyen be tud akadni egy nád torzsába vagy éppen egy kiálló gallyba a szerelék.

Még az sem árt, ha mielőtt elindulunk pecázni, néhány horgot felkötünk előkére, hogy szakítás esetén nem kell helyben kötögetnünk. A megfelelő horgász kellékek aztán jó, ha kéznél vannak, mert sok bosszúságtól képes minket megmenteni, ha nem a parton kell keresgéljünk valamit, hanem egyből kézre esik, és hirtelen csere után minden mehet tovább.