A lazac sütőben kiváló fogás

lazac sütőben

Az egészséges élet alapja, hogy rendszeresen mozogjunk és kiváló, lehetőleg tápanyagban gazdag ételeket fogyasszunk. Erre a célra remekül megfelel a lazac sütőben történő elkészítése. Amennyiben nem idegenkedünk a haltól, akkor mindenképpen megéri ezt a tiszta vízben élő, erőteljes ragadozót választani. Az alapanyag beszerzése és előkészítése a lényege a kiváló végeredménynek. Kellő odafigyelés, a fontos részletek betartása, kiváló konyhatechnikai eszközök használata és némi idő, így készül a lazac sütőben sütve.

Valódi különlegesség a lazac sütőben

Viszonylag keveseknek adatik meg az a lehetőség, hogy saját maguk fogják ki a tökéletes halat erre a célra, így érdemes komolyan odafigyelni az alapanyag kiválasztása során, ha azt akarjuk, hogy a lazac sütőben jól viselkedjen. Fontos az élénk szín megléte, ugyanis ez jelzi a frissességet. Az előkészítés menete során figyeljünk a szálkák eltávolítására. Az sem mindegy, hogy pontosan mikor történik a hal kivétele a fagyasztóból, hűtőből. Érdemes időben megtenni, hogy szobahőmérsékletű legyen a hús a művelet előtt. Az elkészítése előtt, sarkalatos pont a fűszerezés is.

Ha nem külön páclébe lesz elhelyezve, akkor csak közvetlenül a sütés előtt kell fűszerezni, különben a só hatására könnyedén kiengedheti magából az értékes nedvességet. A hőfok optimális beállítása sem elhanyagolható. Ha több időt szeretnénk hagyni, akkor érdemes alacsonyabbra venni az intenzitást. A lazac sütőben rövid időn belül, 10-12 perc alatt teljesen kész állapotba kerül. Figyeljünk, mert ha tovább marad benne, akkor gyorsan szárazzá válik!