A magnéziumhiány tünetei egyszerűen észlelhetőek

magnéziumhiány tünetei

Erre az ásványi anyagra a szervezetnek hatalmas szüksége van. A magnéziumhiány tünetei között szerepel a izomfájdalom, a fáradékonyság, az emésztőrendszeri panaszok, a szív- és érrendszeri zavarok, a koncentrálási nehézségek, a hangulatingadozás és a fölzúgás. Ezzel a dologgal szinte minden ember szembesül élete során. Az árulkodó jelekre érdemes kellő figyelmet fordítani és segítséget kérni. A késői felismerés maradandó egészségügyi problémákat okozhat. A magnéziumhiány tünetei megnehezítik a mindennapokat.

Ha odafigyel arra, hogy mit eszik, akkor elkerülheti a probléma kialakulását. A napi menünek zöldleveles zöldségeket, olajos magvakat, vörös húsokat és étcsokoládét is kell tartalmaznia. A nem kiegyensúlyozott, vagyis egyoldalú táplálkozás jelentős mértékben felel a vitaminkészlet kiürüléséért, hiszen a szervezet nem kapja meg a szükséges anyagokat.

Az elfogyasztott ételek nehezen bomlanak le. A magnéziumhiány tünetei különféle készítményekkel mérsékelhetőek. Ha saját felelősségre kezdi el szedni a tablettát, akkor olvassa el a betegtájékoztatót! A stressz hormonjaként gyakran emlegetik, hiszen segít a szervezetnek a különféle helyzetekben. A kortizol szint csökkentése gyógynövényekkel is lehetséges. Ezeket tea vagy illóolaj formájában célszerű fogyasztani. Jó választás lehet erre a célra a kamilla, a macskagyökér, a jázmin, a ginzeng, az orbáncfű, a levendula és a citromfű. A fogyasztásuk napi szinten ajánlott. Ez az érték a hajnali és a kora reggeli órákban a legmagasabb. A kortizol szint csökkentése többféle módon történhet.

Amennyire csak tudja, kerülje el a stresszhelyzeteket és szánjon időt a megfelelő időben történő alvásra! A súlygyarapodás, a pajzsmirigy panaszok, a memóriazavarok, a szorongás, a magas vérnyomás és koleszterinszint mind árulkodó jelek lehetnek. Ha hosszútávon észleli ezeket a problémákat, akkor megfelelő kezeléssel, életmódváltással vagy hormonpótlással a szakemberek segítséget nyújthatnak. A kortizol szint csökkentése személyre szabottan történik, hiszen mindenkinél más kellemetlenségeket okozhat a megemelkedés.