A tömörfa komód ápolása és karbantartása

tömörfa komód

Egy jó minőségű komód évtizedekig tökéletes szolgálatot nyújthat egy házban, vagy lakásban, ugyanakkor sok példát láttunk már arra is, hogy egy-egy bútor, akár több évszázadig is jó minőségben fennmaradt. Ez persze csak abban az esetben lehetséges, ha minőségi alapanyagból készül, vagyis magas keménységű tömör fából. Ugyanakkor egy ilyen tömörfa komód ápolásra is szorul időnként.

Nagyon fontos, hogy hosszú időn keresztül ezeket a bútorokat ne érje víz, ugyanis az mindenféleképp káros hatással lesz a bútorra. Sok esetben visszafordíthatatlan károkat is okozhat benne, így például a tömörfa komód felületei felpúposodhatnak, megtörhetnek.

A Globero kínálatában található tömörfa komódok esetén a gyártó már alapvetően is lekezelte a fákat, így védve vannak a káros hatásokkal szemben, azonban még így is fontos, hogy időnként a megfelelő bútortisztító anyagokkal le legyenek tisztítva. Nem kérdés, hogy ha egy tömörfa komód megfelelően van ápolva, akkor az akár évtizedekig is gond nélkül fogja szolgálni a ház lakóit.