Az egypólusú kapcsoló bekötése egyszerű feladat

egypólusú kapcsoló bekötése

A villanyszerelői munkálatok elvégzése nem laikusoknak való, de amennyiben az alapismeretek birtokában az érdeklődő szeretne velük megpróbálkozni, néhány dologra fokozottan figyelnie kell. Az egypólusú kapcsoló bekötése esetén az első lépés, mint bármelyik más, a hálózattal végzett munkánál, mindenképp a áramtalanítás kell legyen.

A folyamat megkezdése előtt ajánlott beszerezni a speciálisan szigetelt, tehát az áramütéstől garantáltan védő szerszámokat, mint amilyen a csavarhúzó és a külön erre a célra gyártott kombinált fogó. Az egypólusú kapcsoló bekötése során, biztonsági célzattal viselhető olyan ruházat, kesztyű és lábbeli is, ami nem vezeti az áramot.

Az ilyen típusú konnektort a szaknyelvben nevezik még egysarkúnak is, a működési elve pedig azon alapul, hogy csak a fázisvezetőt szakítja meg, a null vezető állandó potenciálon van. Az egypólusú kapcsoló bekötése éppen ezért valamennyivel egyszerűbb, mint a kétpólusúnál.

Mindkét típusról részletes tájékoztató található a szakkönyvekben és az erre a tematikára szakosodott internetes oldalakon is, ezeknek a sémáknak köszönhetően, a munkafolyamat könnyebben és nagyobb védelem mellett végezhető el, még azoknak is, akik nem rendelkeznek túl széles tudással ezen a téren.

Az elektromos hálózattal kapcsolatosan ez a beszerelés az egyik legegyszerűbb és a legkisebb szaktudást igénylő művelet. Előfordulhat azonban, hogy a háztulajdonos inkább másra bízná az egypólusú kapcsoló bekötését, ebben az esetben igen hasznos lehet annak az információnak a birtokában lenni, miszerint bátran fordulhat a villanyt-szerel.hu weboldal munkatársaihoz.