Inverteres klíma az év minden szakára

inverteres klíma

A hagyományos változatoktól eltérően, kevés energiát fogyaszt, így a villanyszámlát nem növeli meg drasztikusan. Az inverteres klíma kompresszora nem kapcsol be és ki folyamatosan, ezért nem történik jelentős áramfelvétel. A pozitívimai közé tartozik az, hogy csendes és egyenletes hűtést biztosít. Meg kell említeni, hogy energiamegtakarítást csak akkor érhetsz el, ha a gépet folyamatosan működteted.

A másik nagy előnye a fűtési lehetőség, aminek a felhasználók kifejezetten örülnek. Lényegében az inverteres klíma képes arra, hogy megfordítsa a működési elvét. Ebben az esetben a beltéri egységből jön a meleg, a kültériből pedig a hideg levegő. Hasonlóképpen működik, mint egy szobai hősugárzó, annyi különbséggel, hogy sokkal kevesebb árammal képes előállítani a hőt.

Ha egyetlen berendezéssel szeretnéd megoldani a hűtést és a fűtést, akkor érdemes elgondolkodnod ezen az alternatíván. Az inverteres klíma telepítését javasolt mesterre bízni, aki jártas a szakmában. A rendszer kialakításának minden fázisa szakértelmet követel.

Hazánkban, szerencsére nem nehéz nagy tapasztalattal rendelkező szakembert találni. A beszerelés minden esetben a helyszíni felméréssel veszi kezdetét. A személyes konzultáció során elmondhatod a megbízott cég dolgozóinak az elképzeléseidet. A lakás adottságaihoz mérten ajánlást kapsz az inverteres klíma teljesítményére, a telepítés helyére, az elektromos becsatlakozásra és persze a kondenzvíz elvezetésére.

Az árajánlatot a felmérés alapján készítik el, ami tartalmazza a jótállási feltételeket, a fizetési módokat, valamint a felhasznált anyagok listáját. Könnyen értelmezhető, nincsenek benne nettó tételek vagy bármilyen vitatható pontok, amelyek félrevezetőek lehetnek.

Az inverteres klíma ára általában magába foglal az ingyenes karbantartást a következő szezonban. Amennyiben elfogadod a feltételeket, akkor a megbeszélt időpontban kezdődhetnek a munkálatok. Társasházakban a szerelésre kizárólag hétköznapokon kerülhet sor, a többi lakó nyugalmának érdekében.