Jobb, ha nem marad el a puffertartály bekötése!

puffertartály bekötése

A lakás fűtése valamint a melegvíz-előállítás az, ami a rezsiköltségek jelentős részét elviszi. Ez az arány felkúszhat úgy a 80 %-ra, hogy még a nyári, ebből a szempontból holtszezon is beszámításra kerül. Ebből adódóan, az ezen a téren okosan felhasznált összegek jelentős megtakarítást biztosítanak. A modern fűtési rendszerekben a puffertartály bekötése teljesen alapvető megoldásnak minősül. Ezen egység beiktatásával kifejezetten sok hőenergia takarítható meg. Legyen az villany-, gáz- vagy éppen vegyes tüzelésű kazán, amivel melegítjük az otthonunkat, a tartály minden esetben csatlakoztatható a rendszerhez.

A puffertartály bekötésének előnyei

Maga a puffertartály bekötése minden esetben legyen szakemberre bízva. A művelet nem egyszerű, ezért kellő tapasztalatot igényel. Az elv, ami alapján működik a következő. A kazán nem direktbe a fűtési rendszert melegíti, hanem a tartályban található vizet. A bizonyos hőmérsékletre felmelegített folyadék elkezd keringeni a csőhálózatban és a radiátorokban. A puffertartály bekötése azért válik megtérülővé, mert a víznek jelentős hőmegtartó kapacitása van.

A megfelelően kiválasztott méretarányoknak hála elérhető, hogy a felforrósított fűtőanyag egy teljes napon keresztül kiszolgálja az egész lakás igényeit. Ilyen formában elérhető, hogy éjjel szintén egyenletes hőmérséklet uralkodjon a szobákban anélkül, hogy azért külön működtetni kellene a kazánt. A puffertartály bekötése során kiemelt figyelmet kell szentelni az ideális méretarány kiválasztásának. Háromszobás ingatlan esetében, amihez még fürdő és konyha is tartozik, 1000 liter a minimum elvárás, ha ideális teljesítményt akarunk kihozni a rendszerből.